Второто издание на Форум Дълголетие е през октомври

Второто издание на „Форум Дълголетие” идва на 29 октомври 2017 с нова локация и интересни международни и български лектори.

Знаете ли, че между 2010 и 2030 г. броят на хората на възраст над 65 г. ще се повиши с близо 40%? Това са последни данни от доклад на ЕК от 2015 г. относно остаряването. Интересен факт е, че само за последното столетие към средната продължителност на човешкия живот са добавени повече години, отколкото през всичките хилядолетия на еволюцията. Тенденцията за по-дълъг и качествен живот е част от съвременното развитие на нашия вид. Днес световният бизнес инвестира огромни средства в продукти, насочени именно към бъдещи столетници.

Mежду 2010 г. и 2030 г. броят на хората на възраст над 65 г. ще се повиши с близо 40%. - Доклад на ЕК / 2015

Второто издание на „Форум Дълголетие” идва на 29 октомври 2017 с нова локация и интересни международни и български лектори, за да потърси отговори на най-любопитните въпроси, свързани със здравето, остаряването, технологичния напредък, храната и други фактори, които оказват влияние върху продължителността на човешкия живот.

Може ли да доживеем до повече от 100 години? Има ли „рецепта” за дълголетие? Може ли медицината да „излекува” остаряването? Как приемаме смъртта?

Ще потърсим отговорите на 29 октомври, заедно с международните и български лектори във второто издание на „Форум Дълголетие”.

Малка част от лекторите за 2017 включват Лесли Р. Мартин – професор по психология в Университета Ла Сиера, автор на книгата „Проект Дълголетие”; Юлия Берберян – бивш състезател по тенис, Главен треньор в Тенис клуб Малееви, физически активна и социално ангажирана; Д-р Мариана Тодорова – футуролог и научен изследовател към Института за изследване на обществото и знанието към БАН; Луиз Уинтър – погребален директор и основател на Poetic Endings – една философска и малко по-различна погребална услуга. Съвсем скоро ще обявим и другите гост лектори на форума.

Тазгодишният форум ще се проведе в City Mark Art Center – София на бул. “Янко Сакъзов” №30. Сити Марк Арт Център е място за събития, което впечатлява. Място, където историята среща технологичните новости. Място в абсолютния център на столицата, което носи аристократичния дух на Стара София. Пространството на Сити Марк Арт Център е изцяло съобразено с изискванията за хора с увреждания и до всички помещения – зала, гримьорни, сцена и т.н., е осигурен подходящ достъп. Паркоместата в района са част от „Зелена зона”. Това е чудесно, защото събитието е в неделя, когато не е необходимо да се заплаща такса за паркиране. Поощряваме хората да използват щадящи околната среда средства за придвижване – градски транспорт или велосипед.

Всичко за предстоящото второ издание на Форум Дълголетие, можете да откриете в страницата на събитието тук.

От 18 септември пък стартира продажбата на билетите за Форум Дълголетие 2017 онлайн в мрежата на Eventim и в техните партньорски обекти: Пикадили, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, Магазин Яко, бензиностанции OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец и клоновете на Български пощи. Вече имате възможността да се възползвате и от услугата “print at home” чрез сайта на тикет-компанията.

Промо билетите са на цена 20 лв. Редовния билет на място ще бъде 30 лв. Възползвайте се и от комбо билет предложението ни. Комбо билета дава достъп до форума на двама души, единият от които трябва да е над 65 годишна възраст. Цената на комбо билета в предварителна продажба е 30 лв. Комбо билети на място няма да се продават. В деня на събитието, входът за пенсионери ще бъде 10 лв., срещу представяне на документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Побързайте и купете своя билет предварително и запазете мястото си още днес!

Купи билети